sluit

Orkater / De Nieuwkomers presenteert Johnny Come Lately

Yuki's Revenge

In de kitscherige en epische voorstelling Yuki’s Revenge schiet theatercollectief Johnny Come Lately de normatieve archetypes rondom de vrouw letterlijk en figuurlijk aan flarden. Want voor vernieuwing is destructie nodig. Yuki’s Revenge is een lofzang op, en een manifest tegen schoonheid.

A child born for vengeance.

We zien Yuki op een zoektocht naar de oorzaak van de dood van haar moeder, Super Venus. In het mortuarium treft ze haar tante The Bitch en haar stiefmoeder Estelle, die alle twee op meer uit lijken te zijn dan enkel een kort afscheid. Want nu de vrouw die het schoonheidsideaal vertegenwoordigde niet meer is, weet geen enkel mens zich meer een houding te geven. Chaos heerst en kan enkel onderdrukt worden door een nieuwe troonopvolger te benoemen. Maar wie is de uitverkorene?

Door bekende rolpatronen van de vrouw tegen elkaar uit te spelen vragen de makers zich af: hoe tonen we De Vrouw op een alomvattende manier? Hoe is ze kwetsbaar zonder aanstootgevend te zijn? Hoe kan ze stoer zijn zonder mannelijk genoemd te worden? Hoe is ze feminist zonder tot slachtoffer gereduceerd te worden? Yuki’s Revenge wordt muzikaal gedreven door funkmuziek en filmische composities die uit zijn op sensatie.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?