sluit

Orkater / De Nieuwkomers

Rumspringa

Schrijversduo iona&rineke vertelt samen met de rock­band Shaking Godspeed (Sziget, Zwarte Cross) hun persoonlijke verhaal.

Rumspringa (adolescentie in het Amish) gaat over verstrikt raken in een kleine surrogaat­maatschappij. Over vasthouden aan een geloof, zelfs als dat wat je altijd verteld is niet langer waar kan zijn. Wie ben je als je verleden op losse schroeven komt te staan?

De voorstelling vertelt het opzienbarende verhaal over opgroeien in de Kring van Welsch, een sektarische leefgemeenschap die gelijkenissen met Scientology en de Amish vertoont. Zo’n gemeenschap is verleidelijk, maar tegelijkertijd verstikkend: je kan zowel binnen- als buitengesloten raken.

De stijl van iona&rineke laat zich omschrijven als verzonnen biografisch en is altijd even spannend als realistisch. De rockband Shaking Godspeed maakt high energy gitaarrock. Een gemeenschappelijk verleden brengt ze samen op het toneel, want dit verhaal kunnen ze alleen maar samen vertellen.

www.orkater.nl / www.shakinggodspeed.com

  • Verzonnen autobiografisch noemen Daniel en Roosenboom hun stijl en met die paradox spelen ze in hun debuut bij Orkater een vernuftig spel: hoe echt is echt?
    Het Parool
  • Rumspringa is een goed en spannend verhaal, dat je naar buiten stuurt met een koude rilling over je ruggengraat
    Theaterkrant
  • De vertellers Iona en Rineke schreven zelf hun teksten en hun verhaal wordt veel kracht bijgezet door Shaking Godspeed, een heerlijke band die springerige gitaarrock maakt
    Scènes

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?