sluit

Orkater & iona&rineke

Kill all Kids
#doordenkertje
#jongehonden

In Kill All Kids nemen iona&rineke het publiek mee de toekomst in en onderzoeken de rol die onze soort, de mens, daarin speelt. Geïnspireerd op gesprekken met preppers, fanatiekelingen die noodvoorraden inslaan en koste wat kost willen overleven, kiezen iona&rineke ervoor om juist een ode te brengen aan het niet-bestaan.

Kill All Kids is sciencefiction in zijn puurste vorm: fictie gebaseerd op onderzoek en wetenschap. iona&rineke nemen je mee in hun gedachte-experiment. Wat als een klein groepje mensen de toekomst kan bepalen? En als zij de mensheid als virus voor de aarde zien? Wat als je weet dat je de laatste bent?

Met hun fantasierijke teksten schetsen iona&rineke samen met regisseur Alexandra Broeder een verontrustend en griezelig toekomstscenario. Componist Frank Wienk (Binkbeats) creëert beklemmende soundscapes en slagwerk-composities, omringd door een grote hoeveelheid instrumenten, apparatuur, speelgoed en gebruiksvoorwerpen.

OVER IONA&RINEKE
Het gezelschap iona&rineke maakt fictief documentair theater, gebaseerd op uitgebreide research, waarin feit en fictie elkaar aftroeven en de schrijvers zelf op de vloer staan. Bij elk project werken ze samen met andere muzikanten. Ze debuteerden in 2016 bij Orkater/De Nieuwkomers met Rumspringa en werden in 2018 geselecteerd als nieuwe maker door Fonds Podiumkunsten. In een traject van twee jaar ontwikkelen zij zich tot zelfstandig muziektheatergezelschap, waarbij Orkater coproducent is.

ionarineke.nl / #doordenkertje #jongehonden

ORKATER IN NIJMEGEN
Wil je meer zien van Orkater? Dat kan! Op donderdag 4 oktober is de voorstelling De Vrouw bij ons te zien. En op woensdag 24 april staat de voorstelling 237 redenen om door te gaan in de Stadsschouwburg, een feelgood voorstelling met Geert Lageveen en Leopold Witte.

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden