sluit

Orkater & Sir Duke Laatste kaarten

Guilty Until Proven
#crossover
#doordenkertje
#jongehonden
#mooiewoorden

In Guilty until proven confronteren Orkater & Sir Duke je met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen; een eigentijdse whodunnit, geïnspireerd op de klassieker ‘Murder on the Oriënt Express’ van Agatha Christie.

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de media, de rechter of laat je je leiden door je eigen perspectief? En wat maakt schuldig: de trekker overhalen of de kogels laten slingeren?
Op een late avond wordt in een besloten ruimte een lijk gevonden. Vast staat dat de dader zich onder de aanwezigen bevindt. De ontwrichtende gebeurtenis zet in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?

De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes, waarin boom bap en film noir elkaar ontmoeten. Orkater & Sir Duke pinnen je vast op je stoel in een beeldende muziektheatervoorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen.

orkater.nl / #jongehonden #crossover #mooiewoorden #doordenkertje 

 

 • Guilty until proven, geregisseerd door Nita Kersten, heeft een filmisch karakter, met een sfeervolle, vaak onheilspellende (live-)soundscape, een strakke montage en veel flashbacks (...) Sir Duke snijdt relevante thema’s aan
   Theaterkrant
  • In dit zelfgeschreven stuk wil de groep de vraag stellen wie bepaalt wie er wel of niet schuldig is aan een misdaad en wie er recht spreekt.
    NRC
   Attend

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

   Ja, graag!

   jouw voorkeur

   Aanmelden