sluit

Orkater/de Nieuwkomers: Sir Duke

De Blackout van '77

De Blackout van ‘77 is een reconstructie van een persoonlijke geschiedenis, op intieme blues en extatische funk.

Het verhaal speelt zich af tijdens een nacht in 1977, als New York wordt getroffen door een grote stroomstoring. De hele stad ligt plat, de sfeer is grimmig. Terwijl plunderingen uitbreken, trekt de jonge zwarte schrijfster Amina zich terug in de stilte van het pikkedonker. Zonder afgeleid te worden door blikken en meningen van anderen, reconstrueert ze beetje bij beetje haar levensgeschiedenis, die zich afspeelt tegen de achtergrond van het door rassenscheidingen verscheurde Amerika en de opkomst van de Civil Rights Movement. In een muzikale trip door haar jeugd in het conservatieve zuiden en haar young rebellious city life in Chicago en New York, poogt Amina grip te krijgen op haar steeds groteskere herinneringen.

De geschiedenis van de zwarte muziek, met name de blues en soul, is doorspekt met aansprekende en inspirerende verhalen. Verhalen waarin de familiegeschiedenis van de jonge makers van muziektheatercollectief Sir Duke weerklinkt.

www.orkater.nl

  • Het kan swingen als een dolle, ontroert als het moet, grijpt je bij de strot. De acteurs acteren en musiceren in elke rol volstrekt overtuigend. Vernon Chatlein is de stuwende kracht op slagwerk.
    THEATERKRANT
  • De swingend zingende Nieuwkomers van Orkater laten zien dat alles gekleurd is: politiek, verwachtingen, ambities.
    DE VOLKSKRANT
  • Mooi eerbetoon aan zwarte Amerikaanse helden
    Scenes

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?