sluit

Panama Pictures

Tipping Point
Language No Problem

Tipping Point van Pia Meuthen toont een wereld in scherven, waarin zes performers de confrontatie aangaan met de restanten van wat was. Zintuiglijk theater met een krachtige, soms spectaculaire en altijd verfijnde bewegingstaal, waarin dans en acrobatiek in elkaar overvloeien.

Een groot halfrond object, dat oogt als een afgebroken deel van een scheepswrak, lijkt beschutting te bieden. Totdat ze erop klimmen en hun gewicht verplaatsen – dan kantelt het en moeten ze onmiddellijk reageren om zich staande te houden. Die instabiliteit versterkt zowel hun kwetsbaarheid als de afhankelijkheid van elkaar; elke beweging heeft invloed, op het object en op elkaar. De bewegingen worden begeleid, voortgestuwd, uitvergroot of juist ontkracht door een speciaal voor Tipping Point gecomponeerde score.

Over Panama Pictures

Panama Pictures maakt zintuiglijk theater met een krachtige, soms spectaculaire en altijd verfijnde bewegingstaal, waarin dans en acrobatiek in elkaar overvloeien. Choreograaf Pia Meuthen vertaalt haar literaire en filosofische inspiratiebronnen naar poëtische beelden en weet haar toeschouwers te raken met de warme menselijke component.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?