sluit

Panama Pictures & Pia Meuthen Laatste kaarten

Requiem for Lost Things
Language No Problem

Requiem for Lost Things is een spannende muzikale ontmoeting over wat we verliezen en de raadselachtige logica van ons geheugen; een eigenzinnige voorstelling van Panama Pictures & Pia Meuthen.

Wederom maakt Pia Meuthen met haar internationale cast een spannende performance op het snijvlak van dans, circus en acrobatiek op livemuziek. In Requiem for Lost Things ontmoeten de charismatische dansers en acrobaten van Panama Pictures elkaar in parallelle werelden: een architectonisch decor verdeelt de ruimte in verschillende lagen. Mensen. Spullen. Idealen. Van sommige voel je het verlies, van andere vergeet je uiteindelijk dat ze er waren. Op de meeslepende ritmes ontmoeten de performers elkaar in parallelle werelden.

INTERVIEW MET PERFORMERS TAREK RAMMO EN JEFTA TANATE
Requiem for Lost Things combineert dans met luchtacrobatiek. De Volkskrant vroeg zich af: wat kunnen de disciplines van elkaar leren? Lees hier hun interview met performers Rammo en Tanate. Tarek Rammo (30) was turner, tot hij besloot de circusopleiding van Codarts in Rotterdam te gaan volgen. Jefta Tanate (26) is een modern geschoolde danser, die onder andere bij Scapino werkte. Hij zoekt zijn inspiratie juist op straat: zo deed hij aan breakdance en freerunning.

INLEIDEND ZINTUIGLIJK COLLEGE
Met het zintuiglijk college laat Panama Pictures je alvast warmdraaien voor wat je tijdens de voorstelling gaat meemaken, zonder de voorstelling te verklappen. Het is een mini-les dramaturgische analyse. Docent Guido Janssen bespreekt de thema’s en de strategieën van de voorstelling en geeft voorbeelden van andere media en kunstwerken die er ook mee werkten. Hij laat zien hoe die makers hun kunstwerken ontwierpen en op welke ervaringen en betekenissen ze aanstuurden. Daarnaast geeft Guido uitleg over de (beeldende) insteek van choreograaf Pia Meuthen, de combinatie van dans en acrobatiek, de eigen danstaal – de aspecten die de voorstellingen van Panama Pictures zo bijzonder en anders maken. Het zintuiglijk college wijkt daarmee af van de standaard inleiding. Het laat je op andere manieren naar de voorstelling kijken: je leert meer én andere details zien. Daardoor kun je makkelijker verbanden leggen tussen het thema van de voorstelling en wat je ziet en voelt. Het zintuiglijk college is luchtig en toegankelijk, maar niet zonder diepgang. Guido Janssen weet vrij complexe concepten begrijpelijk uit te leggen en toont veel beelden. Op zo’n manier dat je zintuigen alvast worden ‘getraind’. Zoals de producties van Panama Pictures is het zintuiglijk college dus net wat anders dan de bezoeker gewend is, waardoor je de voorstelling ook net wat anders zal beleven.

Het zintuiglijk college begint om 19.15 uur en is gratis toegankelijk. Er is echter een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol = vol. Je kunt kaartjes voor het zintuiglijk college reserveren via deze pagina.

PRINS BERNARD CULTUURPRIJS 2018
Pia Meuthen, choreografe en artistiek leider bij Panama Pictures, ontving in 2018 de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De jury roemt haar unieke en indrukwekkende oeuvre. “Pia Meuthen heeft Brabant verrijkt met zinnenprikkelende voorstellingen van ongekende zeggingskracht”, aldus juryvoorzitter Esmeralda Huizen.

panamapictures.nl / #crossover #hoeoverleefik #doordenkertje #languagenoproblem

 • Met heel veel souplesse en een haast natuurlijke eenvoud werken de vijf dansers zich door de choreografie van Requiem for Lost Things.
   Brabants Dagblad
  • In (...) Requiem for Lost Things versmelten dans, paaldans en acrobatiek. De virtuoze beweging sleept het publiek mee, het componistenduo Strijbos & Van Rijswijk draagt zorg voor de gelaagdheid.
    Theaterkrant
   Attend

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?