sluit

Panama Pictures & Pia Meuthen

Go north and see what those strangers do

Panama Pictures van choreograaf Pia Meuthen staat voor ongepolijst en rauw theater, waarin dans en circus in elkaar overvloeien, gebracht door een internationale cast van dansers en acrobaten.

Na een succesvolle tournee brengt het gezelschap komend seizoen het meeslepende en muzikale Go north and see what those strangers do opnieuw op de planken.

Rode draad is een verhaal over vijf mannen en een gestrande walvis op een onherbergzame plek ergens in het hoge noorden. De ijzige wind raast over de oneindige vlakte en maakt de sfeer nog beklemmender dan hij al was. Wie zijn deze mannen en wat brengt hen hier? Componistenduo Strijbos & Van Rijswijk schreef speciaal voor deze voorstelling muziek, waarin live slagwerk – uitgevoerd door het jonge Parijse jazztalent David Paycha – op intrigerende wijze gecombineerd wordt met elektronische soundscapes. “Een fascinerende voorstelling die de kijker hallucinaties bezorgt” (Brabants Dagblad).

PIA MEUTHEN WINT CULTUURPRIJS PRINS BERNARD CULTUURFONDS
Pia Meuthen ontvangt dit jaar de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Met deze prijs roemt het fonds haar unieke en indrukwekkende oeuvre.“Pia Meuthen heeft Brabant verrijkt met zinnenprikkelende voorstellingen van ongekende zeggingskracht”, aldus juryvoorzitter Esmeralda Huizen.

panamapictures.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden