sluit

Piepschuim & Sinan Can & strijkkwartet o.l.v. Egon Kracht en Anke Foede Laatste kaarten

Buiten de lijntjes

Cabaretduo Piepschuim slaat de handen ineen met de Nijmeegse journalist en programmamaker Sinan Can en componist Egon Kracht (bekend van zijn ensemble Egon Kracht & La Troupe en zijn samenwerking met Maarten van Roozendaal) voor een speciale editie van Buiten de lijntjes. Een muzikale cabaretvoorstelling over het klimaat.

De voorstelling is gemaakt in samenwerking met journalisten, dwarsdenkers, activisten en klimaatwetenschappers als Heleen de Coninck (hoofdauteur van IPCC-rapport) en meteorologe Margot Ribberink.

Oké, we gaan er allemaal aan. Wat nu? We gaan de verkeerde kant op. En met steeds grotere snelheid. Alle redelijke grenzen zijn we gepasseerd en nu begint ook de motor nog eens gevaarlijk warm te worden. Buiten de Lijntjes biedt een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: Piepschuim. Verteller Sinan Can neemt je mee in de wereld van Piepschuim, begeleid door het strijkkwartet onder leiding van Egon Kracht en Anke Foede.

Buiten de Lijntjes is een kolkende mix van keiharde feiten over onze slappe knieën, troostend liedmateriaal waarvan je zult huilen van het lachen, en lachen van het huilen, en een sprankje hoop. Misschien.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?