sluit

Programma voor de Stad – Nieuw Utrechts Toneel

De chaos van 2020

Onder de noemer ‘Programma voor de stad’ presenteren we samen met de Stadsschouwburg en de Lindenberg extra voorstellingen die een plekje in de stad verdienen, waaronder de voorstelling De Chaos van 2020 van Het Nieuw Utrechts Toneel.

Polls, polarisatie, racisme, idealisme, klimaatontkenning, armoede, identiteitspolitiek… De Chaos van 2020 is een voorstelling over Amerika. Want lastige kwesties en pijnlijke gebeurtenissen gebeuren vooral aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, toch?

Tegenstellingen laaien in 2020 hoger op dan ooit. Wereldwijde protesten tegen racisme. Een machtsverschuiving op het wereldtoneel door corona, complottheorieën en een nog schrijnendere kloof tussen arm en rijk. Hoe moeten we verder? Wie moet dit beter maken? De nieuwe president van Amerika?

EEN KWESTIE VAN PERSPECTIEF
Door wiens ogen kijk je naar de wereld en de mensen om je heen? En wat doet perspectief met je? Ben je voor of tegen, zwart of wit, oud of jong, woke of not woke? De chaos van 2020 is een theatrale & muzikale mindf*ck over dát wat nú besproken moet worden. Wat dat is? Dat hangt af van hoe je ernaar kijkt. 

VOORSTELLING OP 3 PLAATSEN TEGELIJKERTIJD
De chaos van 2020 kijk je thuis via livestream, op locatie in Utrecht en/óf in het theater bij jou in de buurt. Greg speelt vanuit een pop-up theater in Utrecht, Viktor en Yootha touren langs de Nederlandse theaters en Robin speelt mee vanuit haar huiskamer in New York, waar zij online publiek ontvangt. De acteurs staan in verbinding met elkaar en het publiek. Op alle drie de plekken zie je dezelfde voorstelling, of… toch niet?

PROGRAMMA VOOR DE STAD
Deze voorstelling is onderdeel van ons programma-onderdeel Programma voor de stad, waarin we samen met de Stadsschouwburg en de Lindenberg extra voorstellingen programmeren die een plekje in de stad verdienen.

  • De chaos van 2020 wordt een grappige, intelligente, toegankelijke, muzikale, goed verzonnen en tegelijk heel erg ware voorstelling over de Amerikaanse verkiezingen. Vier jaar geleden maakte Nottrot op vergelijkbare wijze ‘De chaos van 2018’: “Precies een van de belangrijkste taken van toneel: ons te doen nadenken over wat echt is en wat niet. (…) Greg Nottrot doet dat briljant en onderhoudend, quasinonchalant en sympathiek
    Theaterkrant