sluit

Programma voor de Stad – Rikkert van Huisstede

Boys Won't Be Boys (Nieuwe cast!)

BOYS WON’T BE BOYS geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium, en is een wervelende vrijplaats voor een steeds wisselende groep spelers met talent om mens te zijn.

We verschillen, nou en? Niemand past precies in een hokje, en precies dat willen wij vieren. Door al die verschillende verhalen met elkaar te delen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar. Boys Won’t Be Boys is een vrolijke aanklacht en ode aan het begrip man.

De met killerheels gewapende initiatiefnemer Rikkert van Huisstede speelt samen met een wervelende parade van boys (m/v/x) die vertellen, zingen, rappen, grappen, dansen, kortom: we trekken deze avond alles uit de kast. En hokjes? Die zijn er om je in om te kleden tot wie je echt bent.

Over Boys Won’t Be Boys

Initiatiefnemer Rikkert van Huisstede zingt liefdevol en confronterend grenzen en hokjes omver. Hij is presentator en artistiek leider van Boys Won’t be Boys. Daarmee probeert hij meer ruimte te creëren voor jongens en mannen om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen. Hij heeft een vernieuwende kijk op thema’s als gender, seksualiteit en liefde en een zangstem met een bereik van vier octaven.

Boys Won’t Be Boys groeide in no time uit tot een groot maatschappelijk theaterproject waar inmiddels meer dan 100 spelers en vele jongeren de ruimte krijgen om zich in vrijheid uit te spreken als mens en theatermaker.

Programma voor de Stad

Deze voorstelling is onderdeel van ‘Programma voor de Stad’. Met ‘Programma voor de stad’ bieden de 3 Nijmeegse podia – Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. Het doel van de samenwerking is om meer Nijmegenaren kennis te laten maken met een bijzonder en divers cultuuraanbod, en zo cultuurparticipatie van de inwoners te stimuleren. In seizoen 2023-2024 brengen de podia gezamenlijk vier voorstellingen.

woensdag 25 oktober 2023 | De Lindenberg
LeineRoebana – Cabaret Deconstruit

donderdag 7 t/m zaterdag 9 december 2023 | Stadsschouwburg
Jakop Ahlbom Company – Knock-Out

zaterdag 16 december 2023 | LUX
Michael Zandl, David Eisele, Kolja Huneck – Sawdust Symphony

zaterdag 6 april 2024 | De Lindenberg
Rikkert van Huisstede – Boys won’t be boys (nieuwe cast!)

woensdag 22 mei 2024 | Stadsschouwburg
Jim Deddes & Oscar Aerts – DE JOARDY SHOW

 • Van Huisstede is een innemende performer, en durft zijn persoonlijke urgentie aan een breed maatschappelijke engagement te verknopen
   Parool
  • In zijn theatervoorstelling Boys won't be boys breekt van Huisstede een lans voor mannen die niet aan het ideaalbeeld van de macho man voldoen. Hier krijgen mannen die bijvoorbeeld worstelen met het vaderschap, hun seksualiteit of prestatiedruk op werk de ruimte om hun verhaal te doen. Een ode aan de kwetsbaarheid van mannen
    AD
   • Met zijn collage/maatschappelijke beweging/happening/theatervoorstelling heeft Rikkert een krachtig middel in handen om mensen bij elkaar te brengen
     Theaterkrant

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?