sluit

Programma voor de Stad – Wunderbaum & Theaterhaus Jena

The Clowns Convention

In de wervelende show The Clown Convention van Wunderbaum en Theaterhaus Jena gaat een groep internationale clowns op zoek naar een weg uit de crisis. Kunnen de clowns de mensheid redden van de ondergang? “In het unieke The Clowns Convention reflecteren gefrustreerde clowns op de staat van theater en amusement.” – De Volkskrant (★★★★★).

De acteurs van Wunderbaum en Theaterhaus Jena trekken voor deze voorstelling zelf het clownspak aan en gaan op zoek naar de clown in zichzelf. Op de muziek van beatboxer en muzikant Joost Maaskant (a.k.a. MAASK) presenteren zij nog nooit eerder vertoonde clownsacts en onderzoeken of deze nog wel relevant zijn. Met de opkomst van de horror clown en het verdwijnen van het circus is de reputatie van de clown in gevaar. Worden ze nog wel serieus genomen? Zit de maatschappij nog wel te wachten op die confronterende spiegel?

We want you to join our army
And if you think we are just clowns you’re wrong.
You are the biggest clown yourself.

Programma voor de stad

Deze voorstelling maakt deel uit van het Programma voor de stad. Ieder seizoen bieden de Stadsschouwburg, LUX en de Lindenberg een programma boordevol theater, cabaret, dans, literatuur en meer. “Toch is het niet altijd mogelijk om alle voorstellingen die je als theater wil laten zien te programmeren. Soms is een zaal niet geschikt voor het decor, soms kunnen agenda’s niet op elkaar afgestemd worden, enzovoorts. Door hierin samen te werken, kunnen een aantal voorstellingen toch een plekje krijgen in de stad”, aldus programmeur Heleen Kalkman van De Lindenberg. Daarom presenteren we dit seizoen gezamenlijk opnieuw een extra programma.

  • In het unieke The Clowns Convention reflecteren gefrustreerde clowns op de staat van theater en amusement.
    De Volkskrant
  • En met als grote plus dat de acteursgroep een echt, levendig (toneel)spektakel brengt, met échte, knoeiende en kwakkelende clowns. De stiel van circusclown mag dan met uitsterven bedreigd zijn, die van acteur blijkt springlevend. Wat een (opzoek)werk, wat een knap inzicht van Wunderbaum. En wat een bravoure, wat een job: die van toneelspeler!
      De Theaterkrant

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?