sluit

R11

R11 VS THE A.I. ROBOT 2023 TOUR

R11 vs. The A.I. Robot 2023 Tour is een wervelend muziekspektakel van componist en arrangeur Bob Zimmerman (Filmmuziek De Nieuwe Wildernis) en slagwerker/componist Rob Verdurmen (Willem Breuker Kollektief) rondom digitale technologie in filmmuziek, met gloednieuwe soundtracks, een A.I. robot en verrassend filmmateriaal door virtuose musici van het voorheen Willem Breuker Kollektief.

Veel muziek komt inmiddels uit een kastje, zonder dat we het ons realiseren. Maar wat staat ons te wachten als artificial intelligence de componist én uitvoerend musicus overbodig maakt en wij alleen nog door een bot gecomponeerde muziek te horen krijgen? Aan de hand van arrangementen van filmmuziek voor sciencefictionfilms vanaf 1956 door Bob Zimmerman en speciaal gecomponeerde soundtracks door Rob Verdurmen vertaalt R11 de technologische ontwikkelingen tot een wervelend muziekspektakel in beeld en geluid, uitgevoerd door een virtuoos ensemble. Videokunstenaar Martijn Grootendorst ondersteunt het geheel met onverwacht filmmateriaal.

Wie houdt van de muziek voor sciencefiction films mag deze ode aan de componisten van deze muziek niet missen. Componist/arrangeur Bob Zimmerman en slagwerker/componist Rob Verdurmen koppelden hun muzikale krachten en ideeën en realiseerden deze voorstelling over het gebruik van digitale technologie in de filmmuziek. De technische mogelijkheden lijken onbegrensd. Maar R11 gaat verder. Met Artificial Intelligence worden filmmuziekcomponist én uitvoerend musicus overbodig gemaakt en de luisteraar krijgt alleen nog door de composerbot gecomponeerde muziek te horen. Een door het publiek voorgedragen melodie wordt door composerbot Aimée vertaald in een nieuwe compositie die door R11 ter plekke wordt uitgevoerd.

Over de makers

Componist en arrangeur Bob Zimmerman (Filmmuziek De Nieuwe Wildernis) en slagwerker/componist Rob Verdurmen (Willem Breuker Kollektief) bundelen hun krachten in een voorstelling over digitale technologie in filmmuziek.

Componist/arrangeur Bob Zimmerman maakte soundtracks voor de serie De Nieuwe Wildernis en de speelfilm Süskind en schreef arrangementen voor het Metropole Orkest en het populaire tv-programma Maestro. Slagwerker/componist Rob Verdurmen was 38 jaar vaste drummer van het internationaal vermaarde Willem Breuker Kollektief.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?