sluit

Rashif El Kaoui & Ahmet Polat & Michelle Samba

De Bastaard

Ahmet is wereldbekend als fotograaf en was fotograaf des Vaderlands en documentairemaker. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Het resultaat: een roadmovie op scène waarin slam poetry, film, proza en vertelling elkaar afwisselen. De Bastaard is een alternatieve avond voor hen geobsedeerd door zuiverheid.

“Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.” Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat reconstrueren zij de route van Rashifs vader, die vanuit Marokko naar België reisde en uiteindelijk stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om het bloed te begrijpen dat door hem vloeit. De reis vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in een wereld waarin zij als ‘bastaards’ niet gewild zijn.

Ahmet is wereldbekend als fotograaf en was fotograaf des Vaderlands, en documentairemaker. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Michelle Samba, veelgevraagd drummer en muzikaal multitalent, zorgt voor live muziek. Het resultaat: een roadmovie op scène waarin slam poetry, film, muziek, proza en vertelling elkaar afwisselen. Bastaard, een alternatieve avond voor hen geobsedeerd door zuiverheid. 

Piet Menu over De Bastaard

“In elk koningsdrama heb je de bastaard die ook zijn deel van de koek opeist. Altijd negatief geportretteerd. Wij herstellen dat beeld in ere want de toekomst is niet alleen aan de vrouw, ook zeker aan de bastaard.”

 • Rashif El Kaoui onderhoudt het publiek bijzonder charmant over zijn twijfels, zijn leven, zijn afwezige vader en zijn pogingen een eigen plek te vinden in een wereld waarin ‘bastaards’ niet gewild zijn.
   Theaterkrant
  • El Kaoui heeft alles in handen om zijn pamflet van een bastaard uit te laten groeien tot, in meer dan één betekenis, de voorstelling van zijn leven.
   Nieuwsblad

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?