sluit

Rashif El Kaoui & Ahmet Polat & Michelle Samba

De Bastaard

Ahmet is wereldbekend als fotograaf en was fotograaf des Vaderlands en documentairemaker. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Het resultaat: een roadmovie op scène waarin slam poetry, film, proza en vertelling elkaar afwisselen. De Bastaard is een alternatieve avond voor hen geobsedeerd door zuiverheid.

De voorstelling is meer dan Rashif zijn reisverslag. Het zou ook het verhaal van Ahmet, Michelle of jou kunnen zijn. Want misschien wist je het nog niet, maar uiteindelijk zijn we allemaal bastaard. De voorstelling vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in onze tijd.

Ahmet is wereldbekend als fotograaf en documentairemaker, hij was fotograaf des Vaderlands. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Michelle, poëtische ziel, veelgevraagd drummer en muzikaal multitalent. Zij zorgt voor live muziek. Met film, slam poetry, muziek, proza en vertelling geven zij inzicht hoe de blik van anderen ons denken beïnvloedt, en leidt tot een constant dubbel bewustzijn. De Bastaard is ritmisch, scherp van taal, indringend, oprecht en laat je niet onberoerd achter.

Piet Menu over De Bastaard

“In elk koningsdrama heb je de bastaard die ook zijn deel van de koek opeist. Altijd negatief geportretteerd. Wij herstellen dat beeld in ere want de toekomst is niet alleen aan de vrouw, ook zeker aan de bastaard.”

 • Rashif El Kaoui onderhoudt het publiek bijzonder charmant over zijn twijfels, zijn leven, zijn afwezige vader en zijn pogingen een eigen plek te vinden in een wereld waarin ‘bastaards’ niet gewild zijn.
   Theaterkrant
  • El Kaoui heeft alles in handen om zijn pamflet van een bastaard uit te laten groeien tot, in meer dan één betekenis, de voorstelling van zijn leven.
   Nieuwsblad

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?