sluit

Raymi Sambo Maakt & Theatergroep Aluin

Ik zeg toch Sorry

Acteur en zanger Raymbi Sambo (bekend van o.a. tv-series als All Stars, Spangas en Zoop) maakt met Theatergroep Aluin de voorstelling Ik zeg toch sorry over onze gezamenlijke slavernijgeschiedenis. Wat betekent het om anno 2022 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt?

In Ik zeg toch sorry komen zes acteurs komen bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en hoe het thema van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt langzaam en pijnlijk duidelijk. Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit, een voorstelling met schrijnend verdeelde rollen.

Over de makers

Raymi Sambo Maakt is het gezelschap rond Raymi Sambo. Zij creëren voorstellingen, podcasts, films en talkshows over onderwerpen die hun wortels vinden in de interculturele en de queer samenleving. Voor deze voorstelling sloegen zij de handen ineen met Theatergroep Aluin. Theatergroep Aluin brengt oersterke verhalen gebaseerd op die prachtige etalage aan grote verhalen over het menselijk tekort. Aluin verheft het versnijden van humor en drama tot een kunst en spreekt daarmee de harten en hersens aan van heel veel heel verschillende mensen.

 • Een stevige aanbeveling. Spannende, schurende confrontaties, soms bitter, soms geestig.
   NRC Handelsblad
  • Origineel, zeer aangrijpend. Een uiterst intelligent gemaakte mix van geschiedenis en drama.
    Scènes
   • Weergaloze historische voorstelling die aanzet tot het nadenken en praten over deze en andere belangrijke filosofische en politieke vraagstukken.
     Oerol Dagkrant
    • Treffend. Het stuk komt aan, zoals het bedoeld is. Na afloop wordt er nog stevig nagepraat.
      De Nieuwe Utrechtse Krant
     • Ik zeg toch sorry snijdt op een slimme manier de vraag aan wie de geschiedenis mag vertellen. In het schitterende einde creëren de makers zelfs expliciet ruimte voor het volledig herschrijven van de feiten.
       De Theaterkrant

      De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?