sluit

Raymi Sambo Maakt

Gendermonologen

In Gendermonologen ontmoet je vijf jonge mensen die niet in het binaire genderplaatje vallen. In zang, dans en tekst vertellen ze over hoe ze hun plek vinden en wat daarbij komt kijken: labels, verwachtingen, openbare toiletten en de allereerste liefde als je ‘nieuwe’ ik.

“Het is wetenschappelijk bewezen dat je in twee seconden een intuïtief goed oordeel over iemand kunt vellen. Dus als je nu naar mij kijkt, wat zie je? Wat dacht je? In welke categorie plaats je mij: jongen, meisje, non-binair? Wat is dat eigenlijk? Hoe ziet dat eruit?”

Vijf verschillende mensen die één ding gemeen hebben: ze dagen zichzelf en onze maatschappij uit. Ze zijn constant onderwerp van discussie, omdat ze ervoor kiezen om zichzelf te zijn en hun geluk op te eisen.

 • Een zeer actuele en ontroerende voorstelling waarin heden en verleden op fraaie wijze zijn verweven. Gendermonologen is ijzersterk, aansprekend theater dat veel publiek verdient.
  Scènes - magazine voor Theaterliefhebbers
 • Diverse, gedreven getuigenissen, gebracht met emotie en overtuigingskracht. Melvin Aroma (hij/hem) geeft extra jeu aan zijn optreden door zijn krachtige, soulvolle stem.
  NRC Handelsblad
 • Sterk is hoe de spelers elkaar fysiek bijvallen, bijvoorbeeld door gezamenlijk bewegingen te kopiëren – troostrijk en empowering tegelijkertijd. De persoonlijke ontboezemingen worden in deze voorstelling gelardeerd met tori’s, publieksparticipatie en bewegingsscènes. Zanger-performer Melvin Aroma zingt een aantal gloedvolle liederen.
   Theaterkrant

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?