sluit

Raymi Sambo

Poker
#hoeoverleefik
#jongehonden
#vijftigtintenmens

Poker van theatermaker Raymi Sambo (bekend van o.a. All Stars; winnaar Black Achievement Award 2019) gaat over hechte vriendschap, achterdocht en vertrouwen. Een theaterproductie over de angst om te zijn wie je bent in een wereld waarin homoseksualiteit nog steeds geen volwaardige stem mag of kan hebben.

We maken kennis met Henry, Philip, Chico en Jackson. Bij hen voldoet alles aan het ideaalplaatje. Maar ze zijn niet blij met hun leven, ze kunnen er niet blij mee zijn. Ze schamen zich voor wat ze voelen en voor wie ze zijn. Zo sterk dat de liefde voor hun gezin ervoor moet wijken en ze de gezondheid van hun eega’s in gevaar brengen.In de thriller die volgt, zien we het leven van de vier mannen in flashbacks voorbijkomen. Wie heeft ‘de bom’ onder de groep gelegd?

INTERVIEW MET RAYMI SAMBO
Winq sprak met Sambo over de voorstelling Poker en het thema van verborgen homoseksualiteit: “Het is een global thing, het gebeurt overal. Maar er wordt nooit over gepraat en er is nog nooit een voorstelling over gemaakt,” vertelt Sambo. Lees het volledige interview hier.

BLACK ACHIEVEMENT AWARD VOOR RAYMI SAMBO
Theatermaker Raymi Sambo heeft de Black Achievement Award 2019 in de categorie Kunst en Cultuur ontvangen. Hij zet zich niet alleen in voor multiculturele film- en theaterproducties, maar ook voor seksuele diversiteit, met zijn organisatie Raymi Sambo Maakt. De Black Achievement Awards worden uitgereikt in het kader van de Black Achievement Month. Het Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) presenteert in de maand oktober de bijzondere bijdragen van mensen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder.

raymisambomaakt.nl / #vijftigtintenmens #jongehonden #hoeoverleefik

 • Poker is energiek en vurig, maar op momenten ook prachtig verstild. De voorstelling onderzoekt op behapbare en integere wijze grote thema’s: jezelf durven zijn – of op zijn minst durven te onderzoeken wie je bent – en omgaan met schuldgevoelens, angst en rouw.
  NRC Handelsblad
 • [S]toer van Sambo dat hij het taboe onomwonden etaleert. Wat deze mannen doen, is elkaar de afgrond in zwijgen, en juist dat probeert hij in het theater te doorbreken.
  De Volkskrant
 • Je kan je inleven in de tragiek van de mannen, die zichzelf voorliegen om hun verlangens te kunnen uiten, maar ook in die van de vrouwen, die door de leugens vervreemd raken van hun zonen en echtgenoten. Zo wordt Poker een voorstelling die nog lang beklijft.
   Theaterkrant
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

  Ja, graag!

  jouw voorkeur

  Aanmelden