sluit

RIOPY Bijgeboekt

De Ontmoeting

RIOPY (Jean-Philippe Riopy), geboren en getogen op het Franse platteland, begon zichzelf op jonge leeftijd de piano te leren toen hij een verlaten instrument in zijn dorp ontdekte. Zonder toegang tot gedrukte partituren begon hij muziek in zijn hoofd te componeren. 27 september is zijn nieuwe album ‘Tree of Light’ uitgekomen. Dit najaar speelt hij voor het eerst in Nederland.

RIOPY staat bekend om zijn dromerige pianomuziek. De nummers op het album ‘Tree of Light’ zijn geïnspireerd door yoga en meditatie. De pianist verkent hiermee licht, liefde en de helende kracht van muziek.

Zijn internationale carrière begon toen hij op 21-jarige leeftijd naar Londen verhuisde. Van het spelen in privéclubs in Parijs en Londen (inclusief Soho House, Chiltern Firehouse en de Mayfair Arts Club voor zijn heropening), ging RIOPY naar het Royal Opera House en Steinway Hall in Londen. Zijn unieke, ritmisch gedreven benadering van het uitvoeren van zijn eigen composities bracht hem al snel onder de aandacht van de pianofabrikanten Steinway & Sons, die RIOPY tot Young Steinway Artist benoemden. Hij gaf recitals in Milaan’s Piano City en de Reeperbahn-festivals in Hamburg, in het Théâtre des Champs-Elysées in Parijs en in de London St Pancras Clock Tower.

RIOPY’s carrière ontwikkelde zich parallel in Los Angeles. Met zijn sfeervolle, cinematografische werken bereikte hij een breder internationaal publiek door middel van film, televisie, documentaires en reclame. RIOPY’s opnames van zijn eigen muziek zijn o.a. te zien in filmtrailers voor o.a. The Danish Girl, Mr. Turner, Jimmy’s Hall, A Royal Night Out, The Sense of an Ending en The Shape of Water. Zijn pianowerken zijn te horen in documentaires uitgezonden op de Britse netwerken BBC, ITV en Channel 4, evenals in reclamecampagnes voor Armani, Bentley, Samsung, Mercedes, Ikea en meer.

riopymusic.com / #deontmoeting

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden