sluit

Theater Rotterdam & Toneelschuur Producties

Revolutionary Road

In Revolutionary Road – in de ogen van velen een moderne klassieker – fileert schrijver Richard Yates de droom van het gelukkige gezinsleven. Hij kruipt in de hoofden van verschillende mensen, wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes.

Frank en April Wheeler zijn totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijken van een grote stad, waar alles draait om het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt het huwelijk van het jonge echtpaar langzaam uit elkaar. Langzaam ontstaat het idee om alles achter te laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar dat besluit heeft meer gevolgen dan verwacht.

Erik Whien regisseert deze voorstelling over de ongrijpbaarheid van een ander, beter leven, over willen ontsnappen maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

www.theaterrotterdam.nl 

 • Fenomenaal
  Parool
 • Erik Whien heeft dit historische huiskamerdrama glashelder en tot op de millimeter precies geregisseerd.
  NRC
 • Een onderhoudend verhaal met vaak scherp gesneden dialogen
  Trouw
 • Meesterlijk pingpongen Derwig en Gorter met rake, veelzeggende zinnetjes
  Volkskrant
 • Revolutionary Road is van een zeldzaam prachtige treurigheid (. . .) En door de meedogenloos intieme opstelling van het speelvlak is er ook voor het publiek geen ontkomen aan de beklemming en de pijn
  de Telegraaf

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden