sluit

Rosa Ensemble

De Val van Chris Coubergh

Na het succesvolle ‘De Deense Detective’ komt ROSA terug met deze nieuwe luisterthriller, die filmmuziek en podcast samenbrengt tot een magisch-realistisch theaterhoorspel: De Val van Chris Coubergh. Om zichzelf te vinden moet hij alles verliezen.

Op de vooravond van zijn vaderschapsverlof dreigt politie-inspecteur Chris Coubergh de controle over zijn leven te verliezen. Hij werkt dag en nacht aan de afronding van een slepend moordonderzoek. Op het moment dat hij naar huis wil gaan om voor zijn zwangere vrouw te zorgen, spoelt een onherkenbaar verminkte man aan in de havens van Amsterdam.

Na het succesvolle De Deense Detective komt ROSA terug met deze nieuwe luisterthriller, die filmmuziek en podcast samenbrengt tot een magisch-realistisch theaterhoorspel. Iedereen in het publiek krijgt een draadloze hoofdtelefoon op en gaat zo letterlijk kopje onder in een prachtig klinkend en meeslepend verhaal. Welke geluiden maakt een plaats delict? Wat horen we in de buik van een zwangere vrouw? Hoe klinkt ons geweten? Terwijl de acteurs hun dialogen spelen, zie je hoe ze ter plekke de geluidseffecten maken en alle muziek live spelen.

ROSA brengt een ode aan hedendaagse thrillers, het oude hoorspel-ambacht en aan de kunst van het luisteren naar diep verborgen geheimen.

Theaterkrant over ‘De Deense Detective’:
“Het Rosa Ensemble staat te knisperen, deuren te openen en te sluiten, in grindbakken te lopen en te pruttelen dat het een aard heeft.”

NRC Handelsblad over ‘De Deense Detective’:
“Sprankelend, bij vlagen knotsgek (…) Een genoegen om te horen én te zien.”

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?