sluit

Rosa Ensemble

Beefheart - Pork Treat Musical
#mooiewoorden
#topcast

Het Rosa Ensemble & Hans Dagelet brengen als ‘The Magic Band’ een eerbetoon aan Captain Beefheart.

Het Rosa Ensemble heeft zijn muziek omgeschreven en binnenstebuiten gekeerd. Hans Dagelet is de Captain. Hij gromt, sist, spuugt en verrafelt de vertaalde teksten. Het Rosa Ensemble speelt de brutaal gearrangeerde muziek. Bluesrock, psychedelica en ontspoorde punk: geweldige muziek om naar te kijken. De anarchistische chaos van de Captain is behouden, maar wel ontward.

Aanleiding voor deze hommage is Beefhearts aardverschuivende album ‘Trout Mask Replica’ dat in 1969 verscheen. Een album waarmee Captain Beefheart vriend en vijand verbijsterde. De muziek was te extreem voor een groot publiek, maar maakte hem wel tot een legende. De hoekige poëzie van zowel de taal als de muziek klinkt nog even nieuw en prikkelend als toen, en is ook voor Rosa zelf een benchmark geweest. Beefheart, Pork Treat Musical zal de verstokte Beefheart-fan laten jubelen en de Beefheart-leek aangenaam verbijsteren.

Lees hier een interview met acteur en trompettist Hans Dagelet in De Telegraaf: “Ik sta heel relaxed op het podium en vind het prachtig om te zien hoe we uiteindelijk een eenheid smeden. Het swingt als de neten.”

rosaensemble.nl / #topcast #mooiewoorden

 • Het was even wennen. Het was even slikken. Het album werd niet klakkeloos nagespeeld. Maar wat ze zagen was een ijzersterke band en een bandleider die genoeg uitstraling, eigenzinnigheid en charisma had om in ieder geval de twijfelaars over de streep te trekken.
   Theaterkrant
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

  Ja, graag!

  jouw voorkeur

  Aanmelden