sluit

Rudolphi Producties

Het Debuut - Jubileumeditie

Laat je meevoeren door deze avontuurlijke makers, met lef en scherpzinnigheid tonen zij hun visie op de wereld. Het Debuut van Rudolphi Producties is dé kans om als eerste kennis te maken met de nieuwe generatie theatermakers en lanceert in dit avondvullend programma nieuw theatertalent met drie korte voorstellingen en een film.

Rudolphi Producties selecteert de meest urgente afstudeervoorstellingen van toonaangevende jonge makers. Het levert spannende theateravonden op, waarin je jonge makers ontmoet waar je nog veel van gaat horen. Met veel trots presenteert Rudolphi Producties in Het Debuut 2021 de nieuwe generatie theatermakers. “We zijn blij dat het gelukt is vier prachtige voorstelling te selecteren. Zonder afstudeer presentaties en met een jaar lang online werken was het samenstellen van Het Debuut dit jaar een grotere uitdaging dan ooit te voor.” Dit jaar, de 10e editie, is Het Debuut van extra groot belang. De voorstellingen zijn dit jaar geselecteerd uit twee afstudeerlichtingen, die van 2020 en 2021. Beide lichtingen verdienen een kans op dit podium.

Dit jaar in Het Debuut:
Annihilation
I reduce to nothing
Aleksej Ovsiannikov

Flying High
Eva Van Kleef, Maria Marbus

actually… let’s forget about me
Charlotte Gillain

SKIN
Jim Buskens & Manouk Pluis

jubileumtournee 10e editie

Niet meer weg te denken van de Nederlandse podia! Het Debuut lanceert nieuw
theatertalent in een avondvullend programma met drie korte voorstellingen en een film.

Het Debuut loopt voor de troepen uit. Ieder jaar presenteert Rudolphi Producties veelbelovend theatertalent in Het Debuut. De nieuwe generatie theatermakers die de podia in de toekomst gaat bestormen. Pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals selecteert Rudolphi Producties de drie meest urgente werken van toonaangevende jonge makers. Laat je meevoeren door deze avontuurlijke makers, met lef en scherpzinnigheid tonen zij hun visie op de wereld. Gooi jezelf in het diepe en laat je verrassen door het rauwe en ongepolijste werk.

Met Het Debuut geeft Rudolphi Producties pas afgestudeerde theatermakers een kans om hun werk te tonen en zich verder te ontwikkelen. De afgelopen jaren presenteerde Rudolphi Producties theatermakers als Caro Derkx, Tim Olivier Somer, Tarik Moree, Romano Haynes, Performancegroep ROTOR, La Isla Bonita, Firma Draak, Rundfunk, Performancecollectief URLAND en George Tobal.

“Het Debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Dat bewijzen de drie jonge makers van dit jaar (2019, red.) met verrassende, contemplatieve voorstellingen. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het Debuut gaat.” De Volkskrant, over de editie van 2019.

Over Rudolphi Producties

Rudolphi Producties is de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Makers die onvoorwaardelijk voor kunst durven kiezen zonder daarbij de toeschouwer uit het oog te verliezen. Rudolphi Producties werkt met theatermakers van alle generaties; van net afgestudeerde toptalenten tot door de wol geverfde professionals die de hele wereld gezien hebben. We kiezen voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.

Makers waar je Rudolphi Producties van kunt kennen zijn o.a. Bodil de la Parra, Marlies Heuer, Waal en Wind (Eva Marie de Waal en Sophie van Winden), Jette Derlagen, Stephanie Louwrier, Naomi Velissariou, Magne van den Berg, René van ’t Hof en Carver.

Geselecteerd voor eerdere edities van Het Debuut zijn o.a. Caro Derkx, Tim Olivier Somer, Tarik Moree, Romano Haynes, Performancegroep ROTOR, La Isla Bonita, Firma Draak, Rundfunk, performancecollectief URLAND en George Tobal (George & Eran Producties).

 • Het Debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Dat bewijzen de drie jonge makers van dit jaar (2019, red.) met verrassende, contemplatieve voorstellingen. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het Debuut gaat.
   De Volkskrant (2019)
  • Al jaren selecteert Rudolphi Producties een of meerdere afstudeervoorstellingen voor Het Debuut. Het levert consequent spannende theateravonden op, waarin je jonge makers ontmoet waar je vaak nog veel van blijft horen.
    De Theaterkrant (2019)
   • “Het debuut: Geestig, confronterend en kwetsbaar. Het is de jubileumeditie, de tiende keer dat nieuwe theatermakers worden gepresenteerd onder de noemer ’Het Debuut’. Een kennismaking met verrassend, urgent en geestig nieuw werk.”
     Haarlems Dagblad

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?