sluit

Rudolphi Producties & Bodil de la Parra, Nadja Hüpscher en Esther Scheldwacht

Gouwe Pinda's

Het succesvolle Ouwe Pinda’s schetste een paar seizoenen geleden een ontroerend tragikomisch portret van Indische zussen die worstelen met zichzelf, elkaar en hun koloniale achtergrond en verleden. Gouwe Pinda’s is het vervolg, waarbij Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher deze keer worden bijgestaan door Esther Scheldwacht. Paul Knieriem voert wederom de regie.

Drie Indische zussen van in de zeventig slijten hun dagen in een serviceflat. Met hun bijbehorende gewoontes en ingesleten verhoudingen leven ze onafscheidelijk van elkaar in een tropische cocon. Nonni komt al jaren niet buiten – vanwege likdoorns, zegt ze –, Son is ziekelijk afhankelijk van haar zussen – maar morgen ga ik op linedancing, zegt ze – en Titi trouwt binnenkort met André, maar dan moet eerst zijn vrouw nog even overlijden. Als er een boek opduikt met foto’s uit hun jeugd in voormalig Nederlands-Indië, gaat het verleden op de schop en komen de verhoudingen op scherp te staan.

www.viarudolphi.nl

  • Sterk vormgegeven
    Theaterkrant
  • Vooral door het aanstekelijke samenspel - dan weer fijnbesnaard, dan weer lekker grof aangezet - blijft het intrigeren
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden