sluit

SADETTIN K | Het Nationale Theater

IS THIS THE REAL LIFE

Is this the real life?
Is this just fantasy?
Caught in a landslide.
No escape from reality.

Na CITIZEN K over identiteit en racisme, en DOPE over de wereld van verdovende middelen, besloot Sadettin dat het nu eindelijk tijd was om een voorstelling te maken over ‘De Lange Arm’, de invloed van de Turkse regering op het leven van Nederlanders met een dubbele, Turkse nationaliteit.

Maar toen werd het maart 2020.
De wereld ging op slot.
Alles veranderde.

De vraag die boven Sadettins hoofd blijft hangen, sinds die eerste persconferentie van Rutte: Is this the real life? Waar zijn we in beland? En is alles wel zo veranderd? Is met COVID-19 de Lange Arm van Ankara korter geworden? Of juist langer? En welke invloed heeft het op het leven van Sadettin? Van zijn familie, van zijn Turkse vrienden? Hoe gaan de twee bevolkingsgroepen waar Sadettin deel van uitmaakt met elkaar om, in deze tijden die nog veel meer dan eerst beïnvloed worden door politiek, het internet, televisie, social media? Kunnen zij ondanks alles elkaar nog vinden? In een samenleving waarin mensen zich steeds verder van elkaar af lijken te keren en zich opsluiten in het vertrouwde gezelschap van hun eigen sociale bubbel? En is dit de tijd om daarover na te denken? Is er iets buiten de pandemie?

In IS THIS THE REAL LIFE probeert Sadettin samen met acteur en allround muzikale eindbaas Kaspar Schellingerhout ondanks alles te onderzoeken hoe het kan dat in 2020 de wereld in zoveel waarheden uiteen lijkt te zijn gevallen.

  • "Net als je denkt: zo man, goed gedaan, komt Sadettin Kirmiziyüz met een imponerend slotakkoord."
    de Volkskrant
  • "Kirmiziyüz schakelt snel tussen anekdotes en gedachtes. Een luchtige en serieuze toon wisselen elkaar goed af, en versterken elkaar. Komisch is bijvoorbeeld een act van Schellingerhout als de Turkse zanger Baris Manço, terwijl dit ook nostalgie naar het vroegere Turkije illustreert."
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?