sluit

Saman Amini Bijgeboekt

Saman Amini's Integratieplan

In Saman Amini’s Integratieplan zet Amini op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke manier uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving. “Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering” – NRC ★★★★★.

Na een aantal de hemel in geprezen voorstellingen, zoals A Seat at The Table, kwam theatermaker, performer en muzikant Saman Amini met zijn eerste cabaretsolo. Het bleek opnieuw een schot in de roos: “Beste cabaretvoorstelling van 2022. (…) Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering”, schreef NRC en gaf vijf sterren. Ook won hij de Charlotte Köhler Prijs voor theater, de aanmoedigingsprijs ter waarde van 20.000 euro die jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds wordt uitgereikt.

Gewapend met persoonlijke verhalen en een koffer vol sketches en songs neemt Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, via zijn tijd in het AZC in Brabant tot zijn studie aan de Toneelacademie Maastricht, onderwijl zoekend naar een antwoord op de vraag: waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

  • Beste cabaretvoorstelling van 2022. (…) Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering.
    NRC
  • Saman Amini neemt de Nederlander én zichzelf op de hak in zijn hilarische show.
    De Volkskrant
  • Prachtig schurend cabaret van rasperformer
    Scènes

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?