sluit

Samir Calixto & Ensemble Black Pencil

LA NOCHE ETERNA (De eeuwige nacht)
Language No Problem

LA NOCHE ETERNA belooft een fysiek intense en diepgaande voorstelling te worden – kenmerkend voor Samir Calixto’s oeuvre – versterkt door de muzikale rijkdom en artistieke originaliteit van Ensemble Black Pencil. “De kleuren die dit ensemble weet voor te toveren, zijn van een buitenaardse kwaliteit”, aldus de Theaterkrant.

De afwisseling van licht en donker in de natuur heeft mensen altijd al gefascineerd. Het is een voorbeeld van de wens om de wereld om ons heen te begrijpen en inzicht te krijgen in de wetten waaraan deze onderworpen is. Het mysterie dat de nacht omgeeft en de uitdrukking daarvan in muziek en beweging is een van de pilaren van de voorstelling LA NOCHE ETERNA (De eeuwige nacht).

De verbeelding van de eeuwige nacht

Het is deze verbeelding van de eeuwige nacht waarnaar choreograaf Samir Calixto en het prestigieuze Ensemble Black Pencil op zoek gaan. Zij hebben elkaar gevonden in de wens een voorstelling te maken op basis van bestaande composities (van barok tot hedendaagse repertoire) en een nieuwe choreografie, die samen onze archetypische relatie tot de donkere zijde van de natuur voelbaar maken.

LA NOCHE ETERNA belooft een fysiek intense en diepgaande voorstelling te worden – kenmerkend voor Calixto’s oeuvre – versterkt door de muzikale rijkdom en artistieke originaliteit van het Ensemble. Het is een dialoog met het onbekende: niet vanuit de vermetele wens om licht in de duisternis te brengen, maar als de acceptatie van de nacht als deel van ons bestaan.

  • De toeschouwer blijft achter met een diep gevoel van tevredenheid: de eindeloze nacht heeft zijn heilzame werk gedaan.
      Theaterkrant

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?