sluit

Programma voor de Stad – Michael Zandl, David Eisele, Kolja Huneck

Sawdust Symphony

In Sawdust Symphony combineren Michael Zandl, David Eisele en Kolja Huneck hun gezamenlijk passie voor vakmanschap, objectmanipulatie en de geur van vers gezaagd hout. Sawdust Symphony is een intense dialoog tussen frustratie, euforie en de geur van benzine. Een confrontatie tussen vakmanschap en circus.

In een maatschappij waar ouderwets vakmanschap lijkt te verdwijnen, speelt deze contemporary circusvoorstelling in op het menselijk verlangen om alsmaar te blijven creëren: het proces van idee tot werkelijke constructie, de relatie tussen de mens en zijn gereedschap en de tragiek van het werken aan een project. Drie geobsedeerde personages nemen het publiek mee in een unieke ‘do it yourself’ ervaring waarin zij de eigen werkruimte én zichzelf ontdekken en transformeren.

Programmeur Helen de Vries (LUX) over Sawdust Symphony: “Ik ben enorm trots dat we deze internationale vlakkevloervoorstelling naar Nijmegen kunnen halen. Deze totaalervaring is super interessant en verrassend en moet je als theaterliefhebber absoluut eens live hebben meegemaakt.”

Programma voor de Stad

Deze voorstelling is onderdeel van ‘Programma voor de Stad’. Met ‘Programma voor de stad’ bieden de 3 Nijmeegse podia – Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. Het doel van de samenwerking is om meer Nijmegenaren kennis te laten maken met een bijzonder en divers cultuuraanbod, en zo cultuurparticipatie van de inwoners te stimuleren. In seizoen 2023-2024 brengen de podia gezamenlijk vier voorstellingen.

woensdag 25 oktober 2023 | De Lindenberg
LeineRoebana – Cabaret Deconstruit

donderdag 7 t/m zaterdag 9 december 2023 | Stadsschouwburg
Jakop Ahlbom Company – Knock-Out

zaterdag 16 december 2023 | LUX
Michael Zandl, David Eisele, Kolja Huneck – Sawdust Symphony

woensdag 22 mei 2024 | Stadsschouwburg
Jim Deddes & Oscar Aerts – DE JOARDY SHOW

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?