sluit

Shifft

Second Life
Language No Problem

Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie ‘Live’ (1979) van internationaal erkend grootmeester van het hedendaags ballet Hans van Manen.

Een gelaagd en intiem duet, geïnspireerd op beroemde choreografie van Hans van Manen (Live, 1979). Ruim veertig jaar later kiest choreograaf van Luijk voor een nieuw perspectief. Met de komst van een cameraman verandert de dynamiek tussen de dansers op het toneel en wordt het publiek meegenomen in een parallel verhaal op film. De dansers raken verzeild in een zoektocht naar houvast en identiteit waarin hun liefde plaatsmaakt voor egocentrisme. Beiden dansen de rol van hun leven. Maar wanneer het doek valt is er geen weg meer terug. Is het een dansvoorstelling of film? Second Life is een actuele dansvoorstelling over het verlangen naar een nieuwe identiteit; een second life. Een gelaagde voorstelling vormgegeven vanuit verschillende perspectieven. Want hoe onweerstaanbaar is een dubbelleven?

Over SHIFFT

SHIFFT is een cross-disciplinair dansgezelschap en creatieve hub in het hart van Utrecht. Een bevlogen, jonge organisatie met twee benen stevig in het nu, die kunstenaars en publiek willen inspireren, ontmoeten en ruimte bieden aan ontwikkeling. Kloppend hart van het gezelschap vormt het werk van artistiek leider en choreograaf Jasper van Luijk. Zijn voorstellingen staan midden in de samenleving en stellen het fysieke lichaam in relatie tot de (theatrale) ruimte centraal.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?