sluit

Shifft

Second Life
Language No Problem

Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie ‘Live’ (1979) van internationaal erkend grootmeester van het hedendaags ballet Hans van Manen.

Ruim veertig jaar later kiest choreograaf Jasper van Luijk voor een nieuw perspectief en ensceneert hij het liefdespaar te midden van een krachtenveld van beeld, geluid en choreografie. Door de komst van een cameraman verandert de dynamiek tussen de dansers op het toneel. Het registreren van beweging zet een keten aan reacties in gang: de dansers raken verzeild in een zoektocht naar houvast en identiteit, waardoor hun liefde plaatsmaakt voor egocentrisme.

Met dit werk beweegt Van Luijk zich op het snijvlak van dans, toneel en film: wat is de rol van de cameraman en zijn sturende blik? Hoe verhouden de dansers zich tot elkaar wanneer hun relatie transformeert? Is het een dansvoorstelling of een film? Een actueel stuk over het verlangen naar een nieuwe identiteit, een tweede leven. Hoe onweerstaanbaar is een dubbelleven?

Over SHIFFT

SHIFFT is een cross-disciplinair dansgezelschap en creatieve hub in het hart van Utrecht. Een bevlogen, jonge organisatie met twee benen stevig in het nu, die kunstenaars en publiek willen inspireren, ontmoeten en ruimte bieden aan ontwikkeling. Kloppend hart van het gezelschap vormt het werk van artistiek leider en choreograaf Jasper van Luijk. Zijn voorstellingen staan midden in de samenleving en stellen het fysieke lichaam in relatie tot de (theatrale) ruimte centraal.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?