sluit

Spinvis & Saartje Van Camp

Neveldieren

Spinvis is een van de eigenzinnigste en veelzijdigste artiesten in het Nederlandse poplandschap. Spinvis en Saartje Van Camp wekken in deze voorstelling Neveldieren de mythologische neveldieren tot leven in de wereld van nu.

Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen deze wezens ons toe. Eeuwenoud zijn ze. Soms mens, soms dier, soms man, soms vrouw, soms geen van beiden of allebei. Wat drijft hen? Waarom zijn ze nog altijd hier?

‘…En toen het dauw des nachts op de landen nederdaalde, kwamen neveldieren in den droomen van den menschen…’ 

Over Spinvis & Saartje van Camp

Spinvis is een van de eigenzinnigste en veelzijdigste artiesten in het Nederlandse poplandschap. Hij ontving diverse prijzen, waaronder de Popprijs, de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs, de Johnny van Doornprijs en de Gouden Notekraker. In oktober 2020 verscheen zijn geweldig ontvangen album ‘7.6.9.6.’.

Saartje van Camp is opgeleid als klassiek celliste en vond de laatste jaren ook steeds meer haar eigen stem als zangeres en als maker. Naast de samenwerking met Spinvis werkte ze o.a. met Orkater, Het Rosa Ensemble en nam ze cd’s op met Izaline Calister, Anne Chris, Wende Snijders, Thijs Borsten, Alex Roeka en Jeroen Zijlstra.

 • Een avond die schitterde met de schoonheid van tedere wijsheid.
  de Volkskrant over het theaterconcert ‘Trein/Vuur/Dageraad’
 • Unieke stem in Nederlandse popmuziek.
  NRC Handelsblad over het theaterconcert ‘Trein/Vuur/Dageraad’
 • De liedjes zijn met nóg meer zorg aangekleed dan voorheen. (…) Een nieuwe Spinvis, dat is heel goed nieuws. Het oeuvre dat Erik de Jong onder die naam heeft opgebouwd, kent sinds hij in 2002 de popwereld verblijdde met het album ‘Spinvis’ eigenlijk geen enkel minpuntje.
  de Volkskrant over het album ‘7.6.9.6.’
 • Spinvis betovert, ontroert en hypnotiseert op onnavolgbare wijze.
  8Weekly over het theaterconcert ‘In Werkelijkheid’

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?