sluit

Stephen Shropshire

About Miss Julie
#hoeoverleefik
#mooiewoorden
#topcast
Language No Problem

About Miss Julie – Steven Shropshire’s adembenemende bewerking van August Strindbergs tragedie – is een fel betoog over klasse, man-vrouw verhoudingen en ongelijkheden in het patriarchale systeem.

Al jaren ontvangt de in Nederland woonachtige Amerikaanse choreograaf Stephen Shropshire internationale erkenning voor zijn werk, dat zowel esthetisch harmonieus als intellectueel uitdagend is. Dit jaar keert Shropshire terug in Nederlandse theaters met About Miss Julie, over klasse, seksuele politiek en de ongelijkheden die samenhangen in het patriarchale systeem. Deze thema’s weerklinken vandaag de dag nog steeds en laten een onbalans zien die de hedendaagse samenleving scheidt.

stephenshropshire.com / #hoeoverleefik #topcast #mooiewoorden #languagenoproblem

 • Choreograaf Stephen Shropshire vertaalt de intriges in August Stringbergs Freule Julie in suggestieve bewegingen. Het beheerste spel met rust en stilte levert een suggestieve, geladen voorstelling op.
  De Volkskrant
 • Shropshire’s poëtische dansstijl, die inventief maar nergens geknutseld is (…) komt tot een voorlopig hoogtepunt in “About Miss Julie”
   Trouw
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

  Ja, graag!

  jouw voorkeur

  Aanmelden