sluit

Stephen Shropshire

We Are Nowhere Else But Here

De Amerikaanse choreograaf Stephen Shropshire maakt al jaren internationaal furore met zijn atletische en expressieve danstaal en zijn kritische visie op onze huidige maatschappij.  Voor We Are Nowhere Else But Here liet hij zich inspireren door het begrip co-existentie.

Co-existentie geldt volgens de literaire recensent en activist Edward Said als de grootste uitdaging van deze tijd. Dat houdt in dat verschillende waarden zonder hiërarchie naast elkaar kunnen bestaan. Voor Shropshire bood dit concept een mogelijk kader om de onderwerpen die hij wilde behandelen in zijn voorstelling in een breed maatschappelijk perspectief te plaatsen. In deze Lecture Demonstration zal Shropshire de erfenis van Saids betoog in een post-historische context plaatsen en gebruiken om te reflecteren op de waardering van dans in de 21e eeuw.

We Are Nowhere Else But Here is een ontroerend duet over verbondenheid, op pianomuziek van Schubert en Beethoven. Jussi Nousiainen en Aimée Lagrange dansen bijna voortdurend hand in hand, in een technisch veeleisende choreografie vol grote, heldere bewegingen. Zo krijgt de toeschouwer een inkijkje in de praktijk van het samen dansen, de kunst van het duet.

www.stephenshropshire.com

  • Allerlei emoties passeren de revue, de bewegingstaal is rijk. Dit is een juweeltje, alert gedanst en geacteerd.
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden