sluit

In search of democracy 3.0

Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL & Het Zuidelijk Toneel

Beleef in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen In Search of Democracy 3.0 van Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel; een fijne en dynamische middag over het onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie.

Autoritaire leiders, algoritmes, pandemie en klimaatcrisis. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe?

In Search of Democracy 3.0 is een fijne en dynamische bijeenkomst waarbij Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel je meenemen in hun onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. “We geven niet alleen een analyse maar zoeken ook actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden. De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij je zelf kunt kiezen of je deelneemt aan het onderzoek of dat je liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt. We hopen je gauw te ontmoeten!”

Over project In Search of Democracy 3.0

“Wij, Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel, gaan op reis door Europa met een nieuw project: In Search of Democracy 3.0 (Op Zoek naar Democratie 3.0). Samen met lokale partners en burgers doen we onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst. In Search of Democracy 3.0 bestaat uit een interactieve live performance (Een democratische avond voor bijna iedereen), een documentaireserie (gratis op te vragen via Nieuwe Helden), een lezing en een online kennisplatform.”

In Search of Democracy 3.0 is tot stand gekomen in samenwerking tussen Stichting Nieuwe Helden (NL/BE), ARSENAAL (BE) en Het Zuidelijk Toneel (NL) als onderdeel van het ‘pilot project’ In Search of Democracy 3.0 van het Europese culturele netwerk IN SITU. De partners van dit project zijn Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL/LAZARUS, Het Zuidelijk Toneel, IN SITU, Staatstheater Mainz, Theater Aan Zee, Oerol en De Vooruit. 

Dit programma is in samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid  tot stand gekomen. Alle activiteiten rond ‘Nijmegen stemt’ zijn mogelijk vanwege een financiële bijdrage van de Provincie Gelderland en Rijnbrink, de provinciale bibliotheekorganisatie van Gelderland en Overijssel. De activiteiten zijn onderdeel van de Gelderse Vrijheidsdagen, een programma over vrijheid en democratie.

 • Vanaf minuut één betrekken de drie op speelse wijze het grote publiek bij hun zoektocht.... niemand is te beroerd om verbaal bij te dragen aan de volstrekt los ogende discussie, die daarentegen strak bij de teugels wordt gehouden door De Man en mede door zijn actrices handig en geestig wordt gevoed.... Snelle, geïmproviseerde grappen tussendoor, en een geweldige berg suggesties vanuit de zaal.
   Dagblad van het Noorden
  • Met feitjes, de nodige kwinkslagen en humoristische anekdotes stralen de vier een dynamiek uit die aanstekelijk werkt.
    Theaterkrant
   • In Search of Democracy 3.0 is al met al een jaloersmakend mooi project, met een heldere opzet en energieke uitvoering. Een prachtig voorbeeld van hoe performance kan leiden tot een maatschappelijke discussie, waaraan mensen ditmaal wél graag meedoen.
     Theaterparadijs

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?