sluit

Theatergroep ECHO (AFGELAST)

Twee geliefden op zoek naar een droomhuis

Een indrukwekkende, absurdistische zoektocht naar de ruimte die we als mens innemen op aarde. Een hallucinante trip waarin zinnenprikkelende muziek, dans, taal, mode en de eeuwenoude Japanse theatervorm Nō/Noh 能 elkaar vinden.

Twee geliefden op zoek naar een droomhuis’ is na ‘Botten’ en ‘Hotel Informatie’ het derde en laatste deel van een serie voorstellingen die we met schrijver Erik Bindervoet en regisseur Roeland Hofman maken over hoe de mens zich verhoudt tot taal.

In dit deel laten we ons inspireren door het Nō-theater. Een 700 jaar oude Japanse theatervorm waarin onder andere gezocht wordt naar schoonheid (Yūgen) in de perfecte harmonie tussen taal, muziekdans en kostuums.  Voor ons als theatermakers een inspiratiebron om te gaan zoeken naar de ultieme versmelting van al deze disciplines, hoe onnatuurlijk dat soms ook voelt. Om vanuit een theatraal keurslijf, waar niemand zich echt in thuis voelt, misschien juist dáár, samen met het publiek een staat van Yūgen vinden.

Hoe ver reiken dromen in een overbevolkte wereld? Hoeveel recht denken we te hebben op een eigen plek? En wat als iemand anders dat ene droomhuis veel harder nodig heeft dan jij?
Elf miljard zielen. Zoveel mensen zal de aarde tellen in het jaar 2100. We stevenen af op zo’n drastische groei van de wereldbevolking dat de gevolgen voor planeet en klimaat niet te overzien zijn. Ondertussen groeit in Nederland het woningtekort en rijzen huizenprijzen de pan uit.

Hoeveel ruimte neem je dan voor jezelf, je toekomstdromen, je identiteit? Hoeveel ruimte laat je voor de ander? En wat betekent dat op mondiaal niveau?
In deze voorstelling gaan twee geliefden op zoek naar hun ultieme droomhuis. Hun zoektocht is bij voorbaat kansloos, want of je nu geliefden bent of niet, iedereen heeft een andere visie op wat een droomhuis is. En wat als dat niet-bestaande droomhuis dan ook nog eens bezet blijkt?

 

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?