sluit

TG Goed Gezelschap Laatste kaarten

Senang
#crossover
#oorlog&vrede
#vijftigtintenmens

Nynke Heeg en Klemens Patijn spelen in SENANG met hun roots, met het verhaal van hun Indische ouders en grootouders die in de jaren ‘50 een koud welkom kregen in Nederland.

Met rake klappen op de kendangdrums en zoete pianoklanken geven Nynke en Klemens adem aan een verzwegen schreeuw, om de pijn van de oudere generaties niet zomaar te laten verdwijnen en grip te krijgen op hun gemixte roots. Ze maken met stille kracht korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen; het verhaal van koloniale overheersing, overleven in Jappenkampen en een onafhankelijkheidsoorlog.

Generatie drie zwijgt niet langer, maar vraagt, poert en confronteert. SENANG is muziektheater over afkomst, tradities en botsingen. Een persoonlijke zoektocht naar identiteit, bekend voor iedereen die opgroeit in twee culturen. Hoe bepalend is je afkomst voor wie je bent of wie je wordt? Hoe senang voelen Nieuwe Nederlanders zich vandaag de dag?

MET NAGESPREK
Klemens en Nynke nodigen je aansluitend aan de voorstelling uit voor een informeel nagesprek over het thema van de voorstelling; het ontstaan van en de zoektocht naar het verleden van hun familie. Over het zwijgen en praten. Over het verhaal van je roots vertellen en delen. Over het toch gaan praten, al is het stamelend en zoekend naar de pijn die alsmaar is weggestopt.

tggoedgezelschap.nl / #oorlog&vrede #vijftigtintenmens #crossover

  • De muziek illustreert mooi hun gespleten loyaliteit: strakke ritmes op de kendangtrommels naast Schubert, vierhandig. Senang laat zien dat dubbelbloed, in welke verhouding ook, niet zich verloochent.
    Het Parool
  • Tekstvolle scènes wisselen elkaar in een rap tempo af. (…) Een voorzichtige poging tot het uitpluizen van wat je als dubbelbloed meeneemt uit twee culturen en hoe je hiermee omgaat.
    Theaterkrant
  • Zoveel herkenbaarheid, zoveel pijn, zoveel trots, zoveel humor en zoveel eerbied naar wat is en wat is geweest. (…) De eigenheid in het vertellen van beiden, toch zo verschillend en toch zo verbonden, is ontroerend en raakt.
    Theaterparadijs
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden