sluit

tgECHO

Hotel Informatie

“Gemiddeld bestaat een ruitenwisserleven uit 150.000 wisbewegingen. Als de haan in een groep kippen overlijdt, transformeert een van de hennen in een haan.”

Zomaar wat feiten. Informatie die we tot ons kunnen nemen, opslaan in ons brein of zo snel mogelijk weer vergeten. Vroeger leerden we feiten op school of uit de encyclopedie. Tegenwoordig kunnen we informatie 24/7 opzoeken via onze smartphones. En ook als we niet actief zoeken, slaat de informatie ons overal om de oren. Wat doet deze overdaad aan informatie met ons?

Hotel Informatie is een absurde klucht over de relatie tussen mens en informatie. In een oneindig groot hotel lopen gasten in en uit. Zij doen zich anders voor dan ze zijn en misverstanden zijn aan de orde van de dag. Geheimen worden te vroeg onthuld, intieme details waar niemand op zit te wachten worden gedeeld, kernzaken en nutteloze weetjes raken verward; en zo ontstaat er een grote chaos waarin iedereen steeds verder wegzakt.

Voorprogramma #Infobesitas om 19:30 uur
Hotel Informatie van tgECHO gaat over de overvloed aan informatie waar we elke dag aan blootgesteld worden. Wat doet al deze informatie met ons? Hoeveel kunnen we aan? Voorafgaand aan de voorstelling is hoogleraar Psychologie van de Radboud Universiteit Ardi Roelofs te gast. Hij neemt ons mee in ons brein: hoe verwerken wij informatie, en wat doet dat met onze aandacht? Aan de hand van filmpjes en grappige feiten word je optimaal voorbereid op de informatie-overvloed die in de voorstelling komen gaat.

Over tgECHO
tgECHO is een Arnhems toneelgezelschap en bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. In hun voorstellingen tonen ze een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is, als een echo met een ietwat vervormde klank. Anna en Lotte zetten je met hun vervreemdende voorstellingen op scherp en laten je voelen en ervaren wat de consequenties zijn van de maakbare wereld en de pogingen om daarin te overleven. Met voorstellingen als BOTTEN, Stel je bent een koe en Burgerlijke Schemering heeft tgECHO een eigen plek in het Nederlands theaterlandschap weten te veroveren.

www.tgecho.com

  • Wat heb ik in godsnaam gezien? Die vraag zal zich opdringen bij toeschouwers na afloop van Hotel Informatie. Een experimentele, nieuwe komedie, die onmogelijk is na te vertellen. Hotel Informatie gaat niet zozeer over de overdaad aan informatie waarmee de moderne mens het te stellen heeft, maar is een overdaad aan informatie. Dat is de grap.
    Volkskrant
  • Dat is het thema van Hotel Informatie: de door geen brekers te stoppen vloedgolven aan info. tgECHO, gesticht en geleid door de actrices Lotte Dunselman en Anna Schoen, heeft uit die golven de uitzinnigste voorstelling van het jaar gevist. Die uitzinnigheid pakt ongelofelijk grappig uit.
    Dagblad van het Noorden

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden