sluit

The Ramblers ft. Janne Schra

The Ramblers 95 jaar jong (try-out)

Overal waar The Ramblers – ‘s werelds oudste dansorkest – optreden, neemt de band die prachtige jaren-twintigsfeer mee. Orkestleider en drumlegende Cees Kranenburg vroeg aan zangeres Janne Schra of ze het stralende middelpunt wilde zijn tijdens de 95-jarige jubileumtournee. En dat wilde ze!

De muzikale staat van dienst van Schra, begin deze eeuw succes vierend met Room Eleven en nu met Janne & de Vogels, is indrukwekkend. Haar smaakvolle composities en aansprekende teksten wijken op een prettige manier nogal af van het gangbare in de popwereld. Te gast bij De Wereld Draait Door zong ze al eens het liedje ‘Diep in mijn hart’ van Jaap Valkhoff, een oud werkje dat ook in een prachtig arrangement van The Ramblers bestaat. Janne houdt dus ook van mooie liedjes uit de rijke Nederlandse muziekhistorie. Komt dat even mooi uit!

Janne Schra wint Edison

Janne Schra heeft dit jaar de Edison Jazz gewonnen in de categorie Nationaal Vocaal voor het album In De Regen. Voor deze nieuwe Nederlandstalig plaat benaderde Schra haar voormalige bandleden van Room Eleven, pianist Tony Roe en bassist Lucas Dols. De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?