sluit

Theater a/d Rijn

VIER x VIER

Verken in VIER x VIER van productiehuis Theater a/d Rijn nieuwe wegen met vier opkomende makers in vier unieke performances – klaar voor elk terrein. Korte solo’s, duo’s en trio’s, in uiteenlopende stijlen en  genres, van klassiek tot modern en van hiphop tot mime.

In VIER x VIER strippen we dans tot de essentie en leggen we de focus op één ding: de verbeeldingskracht van het lichaam. Neem plaats aan vier zijden van de dansvloer en ontdek de energie van een nieuwe generatie (dans)makers en performers.

Talentontwikkeling met VIER x VIER

Theater a/d Rijn (Arnhem) werkt in het najaar van 2023, met ondersteuning van Theater De Storm (Winterswijk) en Theater Orpheus (Apeldoorn), aan het ontwikkelen van nieuw dansaanbod door jonge makers. Met VIER x VIER ontwikkelen ze nieuw publiek én nieuwe makers. Ze zoeken naar jong en divers publiek in Gelderland dat de weg naar het theater misschien nog niet kent en biedt jonge makers ontwikkelruimte. Deze performers worden intensief begeleid door de Amerikaans-Libanese choreograaf Erik Kaiel, die internationaal toert met zijn werk voor jong publiek. Via meerdere
testmomenten leren de makers het publiek kennen. De makers selecteren we aan de hand van scouting en een open call, in samenwerking met Gelderse theaters.

Foto: Sjoerd Derine

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?