sluit
Lux Gebouw

Theater Adhoc

Oase - Stand-up Physics

Oase is een theatraal verslag van de ontdekkingsreis van Jan van den Berg. Hij wordt begeleid door de rijke klankwereld van componist en zanger Najib Cherradi-Hasseni. Fascinerend wetenschapstheater met zandduinen voor speelpret.

Theater- en filmmaker Jan van den Berg heeft een obsessie met de wetenschap. Hij stort zich op de zandkorrel en reisde naar woestijnen, laboratoria, de Zuidpool en in gedachten naar Mars. Hij reisde naar Zerzura, De Verloren Oase. Deze (natuur-)ervaringen en zand-experimenten worden in Oase verbeeld en opgeroepen door Najib Cherradi-Hasseni in een theatraal verslag. Het verslag gaat over het onderzoek naar de zandkorrel, het allerkleinste deeltje dat met het blote oog te zien is.

Zandkorrels zijn net mensen. Ze worden geboren, ze lopen, dansen, zingen, waaien en vliegen. Als ze met velen zijn kunnen ze een heel leger doen verdwijnen of een stad. Er bestaat zelfs een speciale natuurkunde van zand: hoe het zich organiseert tot woestijnduinen. Hoe het over de bedding van rivieren reist. Hoe het op de boden van oceanen belandt. En hoe het zich op Mars gedraagt.

Tekst, spel:
Jan van den Berg / muziek: Najib Cherradi­ Hasseni / regie: Dirk Groeneveld

www.theateradhoc.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?