sluit

Theater Rotterdam & Boogaerdt/ Vanderschoot & Touki Delphine

Botanical Wasteland
Language No Problem

Botanical Wasteland is een muzikale live-performance en video-installatie ineen. Zet je zintuigen wijd open en ga mee naar een wereld die je niet eerder in het theater zag. Wat je ziet en ervaart, gaat voorbij aan denken en begrijpen.

Neem plaats rond de felgroene proeftuin van Botanical Wasteland. Een futuristische biotoop vol plastic restafval en techno-puin, waarin de mens niet langer centraal staat en vooral de ‘non humans’ een stem krijgen. Waarin alles met elkaar verstrengeld is en grenzen tussen natuur, technologie, lichaam en identiteit zijn opgeheven.

Door de destructieve wijze waarop de mensheid zich deze planeet heeft toegeëigend, leven we nu in een tijd van massale uitsterving. Muziektheatergezelschap Touki Delphine en theatermakers Boogaerdt/VanderSchoot doen een bevlogen poging om onze blik op de onafwendbare toekomst en onze relatie met de veranderende wereld in positieve zin te veranderen.

GECANCELD: MET INLEIDING DOOR MARIEKE DIJKWEL
Vanwege ziekte is de inleiding vanavond geannuleerd.

Voor de voorstelling is een online magazine gemaakt. Daarin is veel achtergrond informatie terug te vinden over Botanical Wasteland. Je kan het magazine hier bekijken: Digital magazine Botanical Wasteland

 

 

 

theaterrotterdam.nl / #scifi #hoeoverleefik #doordenkertje #crossover #languagenoproblem

 • In het fantastische decor, die futuristische biotoop waar het publiek omheen zit en die een kunstwerk op zich mag heten, zijn alle grenzen tussen natuur en technologie opgeheven.
  De Volkskrant
 • Een fascinerend spektakel.
   De Groene Amsterdammer
  • Botanical Wasteland is een sinister toekomstvisioen, gebracht als een wellustig groeiende wereld. Die paradox maakt de voorstelling boeiend (…).
   NRC
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?