sluit

Theater Rotterdam: Davy Pieters

Not All Is Lost

De afgelopen jaren ontwikkelde Davy Pieters een eigenzinnige en herkenbare stijl, haar beeldende theater vindt inspiratie in games, (social)media, reclame, strips en beeldende kunst. Namens Theater Rotterdam werkt ze aan een indrukwekkend vierluik over opgroeien in een toekomstige wereld vol technologie.

In Not all is lost zoomt Davy Pieters in op de jongvolwassen levensfase. Een periode midden in het leven, tussen geboorte en dood in, waarin zorg dragen een steeds persoonlijkere betekenis krijgt. Ons lichaam en omgeving worden gevoed en gevormd door de mate van zorg die wij eraan besteden. Maar het grote belang van zorg wordt pas echt zichtbaar op het moment dat die ontbreekt. Waar zorg wordt ontzegd, vergaan dingen. Ze kwijnen weg.

Een ode aan de lichamen die het gewicht van de ander dragen. Die zich bereid voelen naast iemand te staan, en blijven staan. Die terugkeren, en blijven terugkeren. Die hun lichaam geven om een ander lichaam te helpen. Die opvangen, aanraken, vastpakken en optillen. Het oncomfortabele omarmen. Die vasthouden en niet loslaten.
Pieters gebruikt de elementen van het theater als microscoop. Van performance, scenografie tot soundscape. En daarmee zoomt ze in op angst, hoop, veerkrachten verzoening binnen ons werelds co-existente in post-apocalyptische tijden.

  • Hoewel de betonachtige, duistere ruimte die Pieters creëert onheilspellend is, gedragen door het zintuiglijke geluidsontwerp van Jimi Zoet en lichtontwerp van Varja Klosse, kruipt er dankzij de vernuftige opbouw steeds meer licht in de toon van de voorstelling.
      Het Parool over CRISPR
    • De elektronische soundscape van Jimi Zoet laat een steeds onregelmatiger kloppende (hart)beat horen en is consequent donker. Toch gloort er op het einde ook licht. De jongste versies van de mens zijn blijkbaar zo goed dat de menselijkheid er opeens weer aan alle kanten doorheen schijnt. Dat levert ontroerende plaatjes op.
      De Volkskrant over CRISPR

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?