sluit

Theater Rotterdam | Davy Pieters

Do Not Look Back With Regret

In de beeldende en filmische voorstelling DO NOT LOOK BACK WITH REGRET onderzoekt Pieters met de haar kenmerkende signatuur de kwetsbaarheid van het lichaam en de eindigheid van onze aarde. NRC gaf ★★★★★ sterren en de voorstelling werd genomineerd voor de VSCD-mimeprijs.

De jury schreef: “De beeldtaal is uitgezuiverd en overrompelend: filmische taferelen, donkerslagen die de tijd doen verspringen, een doorgaande regenval van zwarte as en de magische belichting van Varja Klosse. Het geluidslandschap van Jimi Zoet tintelt en dondert. Het (…) is een intiem samenkomen én een schrijnend afscheid.”

In haar beeldende en filmische voorstelling onderzoekt Pieters met de haar kenmerkende signatuur de kwetsbaarheid van het lichaam en de eindigheid van onze aarde. We zien twee vrouwen (gespeeld door Marlies Heuer en Klára Alexová) in een proces van afscheid, rouw en de zoektocht naar troost. Wat als je wordt geconfronteerd met verlies? Wat is de toevlucht als het einde in zicht is? Davy Pieters biedt de kans stil te staan en te reflecteren op het verlies en de eindigheid van alles. “Een tedere, verfijnde performance.” (Het Parool)

 • Een sterke schets van rouw en troost. (…) Een hoogtepunt in Pieters’ oeuvre.
  NRC
 • “De beeldtaal is uitgezuiverd en overrompelend: filmische taferelen, donkerslagen die de tijd doen verspringen, een doorgaande regenval van zwarte as en de magische belichting van Varja Klosse. Het geluidslandschap van Jimi Zoet tintelt en dondert. Het (...) is een intiem samenkomen én een schrijnend afscheid.
   Uit het Juryrapport van de VSCD-mimeprijs
  • Een tedere, verfijnde performance.
    Het Parool
   • Een woordloos werk dat zich in vijftig minuten tijd in je vastklauwt.
     De Theaterkrant
    • Zonder tekst, maar met behulp van ingenieuze lichteffecten en een indringende, elektronische soundtrack creëert Pieters een abstracte wereld.
     De Volkskrant

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?