sluit

Theater Rotterdam | Zarah Bracht

I'd rather die

In I’d rather die onderzoekt regisseur Zarah Bracht wat er gebeurt wanneer vrouwen losbreken van verwachtingspatronen en zich niet meer aanpassen. Krachtige theatervoorstelling over vrouwelijk verzet, desnoods tegen jezelf.

Je hebt een keuze: geef je je over aan de ander of kies je voor jezelf? En wat als dat laatste betekent dat je in een afgrond moet springen? Wat als je zo gewend bent om je aan te passen dat een keuze voor jezelf het meeste pijn doet?

In I’d rather die gaan drie performers op zoek naar wat er gebeurt wanneer vrouwen losbreken van verwachtingspatronen en wat ze ervoor nodig hebben. Geïnspireerd door de bekende slotscène uit de cultfilm Thelma & Louise, reflecteert Zarah Bracht in deze gewelddadige, groteske en krachtige voorstelling op verzet dat tot in het extreme wordt doorgevoerd.

In haar eerdere voorstelling Children of Happyland uit 2021 liet Bracht al zien hoe vermijding en zucht naar harmonie leiden tot een ondraaglijke staat van geweld tegen jezelf. I’d rather die borduurt hierop voort. Hoe steek je een middelvinger naar het systeem op? En is dat wel genoeg?

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?