sluit

Theater Rotterdam

Headroom
#doordenkertje
#topcast

Headroom is een hallucinerende beeldentrip, opgebouwd rond de indringende geluidscompositie van Wessel Schrik. Theatermakers Boogaerdt/VanderSchoot en Erik Whien nemen je mee op een visuele reis door de duisternis, op zoek naar de ruimte tussen waarneming en verhaal. Kun je in het donker meer zien dan in het licht?

There is no such thing as reality. In het donker, daar waar het onderbewustzijn regeert en verhalen ontstaan, verschijnen en verdwijnen levende tableaus. Herkenbare situaties opgebouwd uit alledaagse objecten en mensfiguren. Maar de beelden hebben iets bevreemdends en ze spelen met onze perceptie.

Headroom komt tot stand in een gelegenheidssamenwerking binnen de artistieke kern van Theater Rotterdam, tussen vaste makers Erik Whien en Boogaerdt/VanderSchoot. Whien zoomt met zijn regies vaak in op de kleinmenselijke realiteit en legt zo verborgen verhalen bloot. Boogaerdt/VanderSchoot koesteren het niet-weten en creëren razendsnel associatieve werkelijkheden die ze soms even snel weer laten ontploffen. De spanning tussen deze twee werkwijzen is voelbaar in Headroom.

NOMINATIE VSCD MIMEPRIJS 2018
Headroom is genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2018. Uit het juryrapport: “De donkerte van een volkomen verduisterde theaterzaal is het startpunt van deze geheimzinnige reeks taferelen, die stills lijken uit een surrealistische film. […] Hoe de vijf spelers de scènewisselingen in de donkerslagen voor elkaar krijgen is een staaltje pure theatermagie: Headroom is hightech en handwerk tegelijk, een waar gesamtkunstwerk.”

theaterrotterdam.nl / #doordenkertje #topcast

THEATER ROTTERDAM IN NIJMEGEN
Ben je liefhebber van Theater Rotterdam? Op donderdag 15 november 2018 is de voorstelling How to build a universe van Theater Rotterdam bij ons te zien. Op vrijdag 8 februari 2019 is de voorstelling Heisenberg van Theater Rotterdam te zien in de Stadsschouwburg.

  • Echt een bijzondere ervaring
    De Volkskrant
  • Dankzij de zorgvuldige opbouw en het uitmuntend spel slagen de makers van Headroom in hun opzet: het publiek frustreren, maar tegelijkertijd mateloos boeien
    Theaterkrant
  • Net als in hun films lijkt er onder de schijnbaar onschuldige verbeeldingen van alledaagsheid in Headroom iets ongrijpbaars schuil te gaan.
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden