sluit

Theater Utrecht

Sea of Silence

Sea of Silence van Floor Houwink ten Cate en schrijver Esther Duysker maken dat wat we normaliter als een privékwestie zien – huiselijk geweld – tot een publieke aangelegenheid. NRC noemde Sea of Silence een van de vijf beste voorstellingen van 2022.

Ergens in een afgelegen stad, hoog op een klif aan zee, woont een familie. Hun leven is weinig spectaculair, tot ze de gordijnen sluiten en het circus van geweld begint. Terwijl de zee op het ritme van het getij tegen de klif beukt, manipuleert de clown keer op keer het publiek, balanceert de acrobaat op het gespannen koord en brult het monster als hij uit zijn kooi komt. Maar de zeespiegel stijgt en de golf van onderdrukking en machteloosheid komt de familie langzaam maar zeker tot aan de lippen te staan.

 • Regisseur Floor Houwink ten Cate giet een verhaal over huiselijk geweld in een vervreemdende vorm. Hierdoor ligt de nadruk op het perspectief van de kinderen en komt het drama aan als een mokerslag.
  NRC
 • Het razend knappe, fysieke spel, met ronduit gevaarlijke botsingen en Harings prachtige tekstbehandeling, verlenen deze voorstelling een gruwelijke schoonheid.
  de Volkskrant
 • Wat een rollercoaster dit stuk!
   Theaterkrant

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?