sluit
Lux Gebouw

Theater Utrecht

La Musica 2

Een zinderend duet van Marguerite Duras door Thibaud Delpeut (Crave) over een verzengende, vernietigende liefde in La Musica 2. Een man (Peter Blok) en een vrouw (Ariane Schluter) zijn in het hotel waar hun explosieve liefde begon.

Eerder die dag tekenden zij de echtscheidingspapieren. Ze halen herinneringen op in een gesprek dat tot de volgende dag duurt en dalen daarin af in een peilloos diepe oceaan van emoties.

Behalve een meeslepende dialoog tussen twee ex-geliefden is La Musica 2 een duet tussen de betoverende tekst van Duras en de muziek van Wilbert Bulsink, met wie regisseur Thibaud Delpeut eerder samenwerkte in de succesvolle voorstelling Crave. Bulsink schreef speciaal voor La Musica 2 vernieuwende, filmische muziek, die door klassieke musici op het podium wordt gespeeld. Het maakt de voorstelling tot een ontwrichtende droom, geïnspireerd op modernistische cinema als ‘Hiroshima mon amour’, de film die Duras een Oscarnominatie opleverde.

Theater Utrecht staat voor uitdagend, betrokken en steengoed toneel, met een sterk muzikaal karakter. Regisseur Thibaud Delpeut is tevens artistiek directeur van het gezelschap.

  • Juist omdat het woorden zijn, of varianten op woorden, die we kennen. Omdat we ze al eens gehoord hebben, of gevreesd. Zo dringt La Musica 2 ook de ruimte van de toeschouwer binnen. Als die het toelaat.
    THEATERKRANT

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?