sluit

Theaterbolwerk Punch

Een stel mannenpinguïns

Een stel mannenpinguïns is een lichtvoetig, soms dramatisch stuk over een mannen- en een vrouwenstel. Beiden hebben een kinderwens, maar om die waar te maken moeten ze zien te dealen met elkaars en vooral hun eigen angsten en vooroordelen. Actueel en herkenbaar theater over twee homoseksuele stellen met een kinderwens.

In korte scènes zijn we getuige van anderhalf jaar gepieker en geworstel. Kunnen ze de verwachtingen en rolpatronen waarmee ze zijn opgegroeid achter zich laten en dicht genoeg bij elkaar komen?

Schrijfster Maaike Bergstra vertaalde de persoonlijke zoektocht van een lesbische vrouw met een kinderwens in een actueel en herkenbaar theaterstuk. Dit doet ze door vier totaal verschillende personages op te voeren die ieder een andere kijk hebben op ouderschap, hun identiteit en het leven. “Haarfijn weet Bergstra in alledaagse situaties een grote onderliggende frictie bloot te leggen. Onder de oppervlakte schreeuwen haar dialogen pijn, woede en ontluikend ongemak.” – NRC.

Met naprogramma met Maaike Bergstra

Theaterbolwerk Punch brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium en wil de schrijver ook zichtbaar maken. Daarom stelt het gezelschap na afloop van de voorstelling Maaike Bergstra aan je voor. Zo kun je meer te weten komen over haar en de totstandkoming van Een stel mannenpinguïns.

  • Haarfijn weet Bergstra in alledaagse situaties een grote onderliggende frictie bloot te leggen. Onder de oppervlakte schreeuwen haar dialogen pijn, woede en ontluikend ongemak.
      NRC

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?