sluit

Theaterbolwerk PUNCH

Ongerijmd

De Nederlandse dichter Gerrit Achterberg wordt beschouwd als een van de belangrijkste dichters in de twintigste-eeuwse Nederlandse poëzie. Je hoeft geen liefhebber te zijn van Achterberg om van deze voorstelling te genieten, sterker nog: het is misschien nog interessanter als je hem nog niet kent.

De voorstelling met o.a. topactrice Carine Crutzen (bekend van tv-series als Pleidooi, Oud Geld, de Daltons en de film De zaak Menten) en acteur Willem Voogd (bekend van de tv-serie Mees Kees) neemt je mee op de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet.

“Een geestige taalpartituur rondom de biografie van Gerrit Achterberg: in een speelse tekst leidt Frank Siera de toeschouwer via terzijdes en uitweidingen dwars door een verwoede poging om structuur aan te brengen in een chaotisch bestaan.” – NRC, Sander Janssens

Wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt, schrijft of doet?
Als je als ’s Neerlands grootste dichter je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? Wat als je eigen taal een loopje met je neemt? Als je een moord pleegt, maar ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard? Ongerijmd is veel meer dan een platte biografie. Het is eerder een kakofonie van stemmen die, aan de hand van het tumultueuze leven van Gerrit Achterberg, overzicht en structuur proberen te scheppen.

Over Theaterbolwerk PUNCH

Theaterbolwerk PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met behulp van een professioneel theaterbolwerk van gerenommeerde acteurs, regisseurs, dramaturgen en toneelschrijvers. PUNCH streeft naar een wereld waarin theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo veel in de theaters te zien zijn als de klassiekers en die van bekende en gerenommeerde toneelschrijvers. Theaterbolwerk PUNCH brengt verrassend en verfrissend theater naar het Nederlands theater publiek.

Over Frank Siera

Schrijver en regisseur Frank Siera studeerde in 2012 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Zijn teksten kenmerken zich door de filosofische insteek en muzikaliteit. Ze zijn vaak op een waargebeurd verhaal of mythische legende gebaseerd. ‘Talig’, ‘poëtisch’ en ‘ritmisch’ zijn termen die vaak worden gebruikt om zijn werk te omschrijven.

 • Het eerste stuk dat volgende seizoen onder de vlag van Theaterbolwerk PUNCH verschijnt is ‘Ongerijmd’, waarbij Frank Siera als het ware in het hoofd is gekropen van Gerrit Achterberg, een geniale dichter die met tbs achter de tralies verdwijnt na de moord op zijn hospita
   Telegraaf, Esther Kleuver
  • Een klein meesterwerk waarin vorm en inhoud geraffineerd samenvallen.
    Joris van der Meer, jury Verse Tekst over ONGERIJMD

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?