sluit

Theatergroep Bambie

Bambie 20 - de woedende versie

In BAMBIE 20 buigt de Theatergroep Bambie zich over woede, “een gast die alleen onder strenge voorwaarden welkom is”, aldus filosoof Peter Sloterdijk. Maar ook een veranderende, creatieve en zelfs heldhaftige kracht. Een anderhalf uur durend vrolijkmakend en bevrijdend non-stop conflict.

Wie explodeert, wordt één met z’n impulsen en heeft even geen last van twijfels. In BAMBIE 20 krijgt de woede alle ruimte, in absurdistische, fysieke uitvergrotingen met herkenbare trekjes. De drie figuren op het toneel zijn door woede bevangen en leven zich in alle mogelijke vormen van implosies en explosies uit. Op elkaar en zichzelf, op het leven in het algemeen, op de krant én op het interieur. Geluidenmagiër Wim Conradi ondersteunt de voorstelling ritmisch en muzikaal.

  • Telkens worden hele kleine, futiele situaties uitgebouwd tot schier onhoudbare proporties. Het zijn uiterst herkenbare, alledaagse situaties die worden uitgerekt tot ze totaal absurdistisch worden. Het is associatief en fysiek theater waarin de makers van Bambie absoluut meesters zijn.
      De Theaterkrant

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?