sluit

Bambie

Bambie NUL
#doordenkertje
#topcast

Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter begonnen eind 2015 – na vier jaar radiostilte – weer zoals ze ooit bij Bambie begonnen: met zijn tweeën op de vloer uitzoeken waar het om gaat in een voorstelling, zonder vooropgezet plan.

Dat begint ongeveer zo: twee mannetjes zijn op zoek naar de Betekenis der Dingen. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen onderzoek naar het leven, moeder natuur, het wonder der techniek, de liefde en Het Hogere, maar staan zichzelf daarbij in de weg. Hun denkramen zijn te klein en misschien maken ze alles wat onderzocht wordt per ongeluk wel kapot.

Bambie Nul is filosofische en fysieke slapstick over de treurnis en de schoonheid van mislukking, geïnspireerd op Flauberts roman ‘Bouvard en Pécuchet’, Jacques Brels onverwoestbare ‘Ne me quitte pas’ en het zwarte schilderij van Malevich (onder het motto: ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’).

bureauberbee.nl/ #doordenkertje #topcast

  • In Bambie Nul is de theaterzaal de theaterzaal gebleven en staan er alleen twee stoelen, twee hoge tafeltjes, een plant, een platenspeler en een stapel boeken. Het licht is dusdanig afgesteld dat het zaallicht grotendeels aanblijft. Daardoor krijgen juist de twee mannen en hun poging het leven te doorgronden, alle ruimte en aandacht. Wat op het eerste oog misschien een versimpeling lijkt, blijkt juist een verrijking te zijn. Poging geslaagd.
    Theaterkrant
  • Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan blinken uit in klein droogkomisch spel – subtiele handgebaren en mimieken wekken hun personages steevast tot leven.
    Het Parool
  • De aandoenlijke onhandigheid en de droge humor van de mannen maken de ondertitel meer dan waar: een grote zoektocht in het kleine.
    Het Haarlems Dagblad
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden